Tipsa en vän

Nordic Footprints

Nordic Footprints
Nordic Footprints - flugfiske Foto: Nordic Footprints
Nordic Footprints - Husvallgölen Foto: Nordic Footprints

På kort tid har Nordic Footprints utvecklat en högkvalitativ jakt- och fisketurism, som lockat gäster från Sverige, USA, Italien och Centraleuropa till nordvästra Dalarna. Bra jaktmarker med tjäder och morkulla och fiskevatten med gädda och harr, har tillsammans med affärssinne, proffsigt värdskap och respekt för både bygd och natur visat sig vara ett framgångsrecept.

Nordic Footprints, med Samuel och Nathalie Jakoby, är ett ungt och piggt jakt- och sportfiskeföretag som 2007 kom till den lilla byn Husvallgölen mellan Sälen och Särna. Att komma utifrån, med rötter i den svenska storstaden och dessutom satsa på jakt, är en utmaning. Företaget valde dock att lyssna på grannar, bygga konkreta samarbeten, handla lokalt och visa respekt för natur och människor i Dalarnas glest befolkade nordvästra hörn.

Och på kort tid har ett proffsigt jakt- och sportfiskeföretag sett dagens ljus. Idag är både Samuel och Nathalie Jakoby respekterade och av många ansedda som traktens främsta naturturismentreprenör. Detta tack vare ett företagande där grundpelarna består av offensiv marknadsföring på nätet, guidekvalitet, personligt värdskap, säkerhetstänk och respekt för miljö, människor och vilt. Därför har inte bara svenskar lockats till nordvästra Dalarna för att jaga tjäder eller fiska harr, utan Nordic Footprints har framgångsrikt nått ut på avlägsna marknader som Italien och USA.

Företagets flugfiskekurser är ett framgångskoncept som snabbt blev populärt och 2008 lanserade man särskilda fiskevandringar in i Fulufjällets nationalpark. Grunden för fisket är hållbarhet och kvalitet, och den fisk som inte äts upp samma dag sätts varsamt tillbaka. På samman vis regleras jakten. För Nordic Footprints är starka och livsdugliga stammar av skogsfågel, morkulla och bäver grunden för framtida verksamhet.

Samma långsiktighet präglar företagets miljöarbete där man försöker stimulera gästen att välja tåg och buss, medan företaget själv undviker engångsartiklar och satsar på värmepumpar och energieffektiva uppvärmningssystem. Ute i skog och mark väljer man inte bara att ta med sig sitt eget skräp, utan städar också aktivt upp efter andra besökare.

Märkningskommitténs motivering (3 november 2010)
Ett piggt jakt- och sportfiskeföretag som tillför svensk ekoturism både nytänk och ungt entreprenörskap. Hållbart nyttjande av jakt- och fiskevatten är företagets röda tråd, liksom respekt och samverkan med bygdens invånare. Ett klockrent exempel på hur ekoturism både skapar jobb och värdefulla exportintäkter i svensk glesbygd.

Företagsnamn: Nordic Footprints
Besöksadress
Postadress
Husvallgölen 12
Husvallgölen
790 90 SÄRNA
Landskap Dalarna
Kontaktperson Samuel Jakoby
Kontor 0703 - 74 90 74
Mobil 0703 - 74 90 74
Org. nr. 556729-3310
E-post info@nordicfootprints.com
Hemsida www.nordicfootprints.se
Kvalitetsmärkta arrangemang Reslängd Period
Fiskevandring på Fulufjället 4 dagar 2017-07-01 - 2017-08-31
  Varva ned med sommarfjällfiske i Fulufjällets nationalpark. Under ett par dagar fiskar du och en handfull andra deltagare under ledning... Mer »  
Flugfiskekurs vid Fulufjället 2 dagar 2017-05-20 - 2017-09-20
  Flugfiske handlar om teknik, men är inte alls omöjligt att lära sig. Inte ens för den som aldrig hållit i ett fiskespö. I harrika... Mer »  
Skogsfågeljakt vid Fulufjället 4 dagar Genomförd
  Sedan urminnes tider har det i svenska skogar jagats tjäder och orre. I barrskogarna runt Fulufjällets högplatå, och utanför en av... Mer »