Tipsa en vän

WildSweden

WildSweden
Skogens konung Foto: WildSweden
Skogens Konung Foto: WildSweden

Hur många av oss har mött en vild älg på nära håll i skogen? Inte särskilt många, trots att det faktiskt finns runt 300 000 älgar i Sverige. Även våra utländska besökare får vanligtvis nöja sig med med souvenirer och vykort eller en älgrumpa som försvinner bort på bygdens kalhygge. Nu kan det äntligen bli ändring på det.

Marcus Eldh som driver WildSweden (tidigare Skogens Konung) är en av Sveriges duktigaste viltguider och en hängiven förmedlare av stora naturupplevelser. Marcus vet när, var och hur älgarna rör sig och är verksam i ett av landets älgtätaste områden. Han är den unga entreprenören som tog över driften av ett av våra mest originella vandrarhem, bestämde sig för att förverkliga ekoturismens principer i Skinnskattebergs kommun och startade Sveriges första älghotell.
Affärsidén är att guida små grupper på älgsafari i Bergslagens djupa skogar och låta dem få uppleva den svenska naturen. Marcus samarbetar med den lokala naturskyddsföreningen, och sedan starten 2002 har han haft gäster från drygt 75 länder. Varje gång möter gruppen älg med närkontakt och mycket känsla. Den som vill kan följa statistiken på företagets hemsida!

Marcus utgångspunkt är att ingenting är omöjligt. Det unga företaget bubblar av idéer och skaparkraft, och inga utmaningar förefaller för stora. Därför har gamla kolarkojor miljöanpassats, den lokala busslinjen har börjat stanna vid hållplatsen igen och gamla kolartraditioner hålls vis liv. Varje sommar kolas milor, och WildSweden blir på så vis en länk mellan gamla traditioner och nya generationer.

Märkningskommitténs motivering (26 januari 2005)
En efterlängtad arrangör som sätter fokus på vårt lands mest kända varumärke: älgen! Med kunskap och glimten i ögat låter Marcus Eldh små grupper uppleva den svenska skogen på älgsafari och med boende på eget älghotell eller i genuina kolarkojor.

Företagsnamn: WildSweden
Adress Tallvägen 6
790 15 SUNDBORN
Landskap Dalarna
Kontaktperson Marcus Eldh
Mobil 0706 - 10 61 50
Org. nr. 556838-1064
E-post marcus@wildsweden.com
Hemsida www.wildsweden.com
Kvalitetsmärkta arrangemang Reslängd Period
Vargspårning i Bergslagen 1 dag Genomförd
  WildSwedens erfarna vargspårare vet både var vargarna rör sig och kan sedan utifrån spårlöpor och revirmarkeringar i snön berätta... Mer »  
Vintervargsafari i Bergslagen 3 dagar Genomförd
  Nackhåren reser sig. En ensam varghanne ylar långt borta i den stjärnklara vinternatten. Tidigare under dagen har vi kunnat följa... Mer »  
Älgsafari helkväll 1 dag Genomförd
  När skymningen faller vaknar skogen till liv. Älgen reser sig upp ur sin vila för att leta föda i öppna marker. Som gäst i skogen... Mer »  
Älgsafari med natt i kolarkoja 2 dagar Genomförd
  Plötsligt knäcks en gren. Är du en älgtjur på spåren? Efter en läcker vildmarksmåltid i Bergslagens djupa skogar, står han plötsligt... Mer »  
Vargsafari med vargforskare 2 dagar Genomförd
  Det blir en spännande natt mitt i vargreviret där middagen avnjuts vid en öppen eld och du sover gott i ett mysigt tält. Tidigare... Mer »