Tipsa en vän

Jokkmokkguiderna

Jokkmokkguiderna
Jokkmokkguiderna Foto: Jokkmokkguiderna
Jokkmokkguiderna Foto: Jokkmokkguiderna

- Kunskapsturism är kvalitetsturism, menar Matti Holmgren som driver Jokkmokkguiderna, strax norr om polcirkeln. Hundar har varit hans liv sedan ungdomsåren och är ett naturligt hjälpmedel för hans liv som professionell fjällguide. För Matti är det inte bara ett jobb, det är en livsstil.

I hundgården finns ett 30-tal hundar och en uppsättning slädar liksom utrustning för vinterbruk, inklusive övernattningar. Matti fascineras av relationen människa-hund, och låter kommunikation och samarbete vara nyckelord. Han jobbar hårt på att varje gäst skall få en egen relation till hundarna - och lyckas också. Genom medveten uppfödning och dressyr har Matti skapat ett hundstall av harmoniska, välfostrade och trofasta hundar som är trevliga att umgås med.
Jokkmokkguiderna har främst haft många utländska gäster, och många av dem kommer tillbaka år efter år. Under säsong är basen i Saltoluokta, precis på randen till den mäktiga fjällvärlden.

Märkningskommitténs motivering (29 januari 2003)
En av Norrbottens duktigaste och mest entusiastiska hundspannsarrangörer där hundarna alltid står i centrum. En kunnig och seriös arrangör, som inte bara vill inspirera andra turismentreprenörer i Jokkmokk att utveckla sin verksamhet, utan också en eldsjäl med djupt engagemang i Världsarvet Laponia, fjällnära urskogar och rovdjursfrågor.

Företagsnamn: Jokkmokkguiderna
Adress Skabram 201
962 99 JOKKMOKK
Landskap Lappland
Kontaktperson Mattias Holmgren
Telefon 0971 - 122 20
Fax 0971 - 122 20
Org. nr. 969725-3871
Startade 1993
Årsarbeten 1
E-post info@jokkmokkguiderna.com
Hemsida www.jokkmokkguiderna.com
Kvalitetsmärkta arrangemang Reslängd Period
Hundspann till porten av Sarek 8 dagar 2017-01-10 - 2017-04-30
  De öppna fjällvidderna sträcker ut sig så långt ögat når. Slädarnas snöankare dras upp och hundarna får startkommando. Färdvägen sträcker... Mer »  
Hundspannsexpedition i Sarek 10 dagar Genomförd
  Snön yr i virvlar bakom din rygg och du känner glädjen rusa i kroppen. Med ditt eget hundspann kommer du att färdas närmare 30 mil... Mer »