Tipsa en vän

Kuskahusen gårdshotell

Kuskahusen gårdshotell
Kuskahusen Gårdshotell Foto: Kuskahusen gårdshotell
Kuskahusen Gårdshotell Foto: Kuskahusen gårdshotell

Här är det nära till Österlens natur, skånska matupplevelser, lagom långa vandringar och härliga cykelturer. Utgångspunkten är Kuskahusen gårdshotells sköna och naturnära boende, ett vandringssteg eller pedaltramp från naturen, med en smaklig matsäck och ett antal riktigt bra utflyktstips i bagaget.

Lite undanskymt vid Verkeåns dalgång, omgivet av lummig skånsk natur ligger Kuskahusen gårdshotell. Det är ett nytt och fräscht boende, som kompletteras med ett välkomnande värdskap och en fin känsla för kvalitet. Det här är på väg att bli den naturliga startpunkten för de som vill upptäcka och inte minst njuta av Österlens omväxlande natur, goda mat och vackra landskap. En utveckling där värdparet Anette och Lars Löfstedt är den drivande kraften.

Mycket har de visserligen gratis som närmare 50 mer eller mindre välkända naturområden som Stenshuvuds nationalpark, Brösarps backar, Verkeåns naturreservat och Linderödsåsen bokskogar. Allt inom cykel- och gångavstånd. Men det är deras eget arbete som lockar en växande grupp av mindre friluftsvana storstadsbor, som gärna kombinerar en vandring, cykeltur eller naturguidning med utsökt god skånsk mat och komfortabelt boende. Ett utbud som snurrar runt gårdshotellets tio stilfullt inredda rum med totalt 25 bäddar.

En avgörande framgångsfaktor har varit Anette och Lars övertygelse om att samverkan med andra är bästa vägen framåt. Många måltider avnjuts därför på Brösarps gästgifveri eller Kronovalls vinslott, om man inte väljer ett lokalproducerat grillpaket i Kuskahusens egen trädgård. Samarbetet fortsätter sedan med Christinehofs ekopark, lokala guider, traktens slakterier och ortens taxibolag.

Anette och Lars Löfstedts naturintresse är av gammalt och äkta ursprung. Lars är passionerad flugfiskare, fisketillsynsman och ordförande i Verkeåns sportfiskeförening. Anette har ett stort trädgårdsintresse, vilket bland annat omsätts i en nyanlagd blomsteräng med humleholkar och ett särskilt fjärilshotell. Runt gårdshotellet är det också tätt med holkar för fåglar och fladdermöss. Intresserade gäster kan därför bli fadder till en holk och får då följa årets häckningar.

Kuskahusen är redan en rofylld plats som andas äkthet, omtanke och glädje, och där den skånska naturen bokstavligen väntar runt knuten. I skymning och gryning passerar vildsvin, kronhjortar, rådjur och rävar utanför hotellfönstret. För den som vill titta närmare går det bra att öppna dörren.

Märkningskommitténs motivering (16 juni 2011)
En pigg och ambitiös arrangör som fyller begreppet naturnära boende med konkret innehåll att både lära och inspireras av. Samverkan med traktens andra aktörer, känsla för värdskap, design och kvalitet har gett snabba resultat, och det egna sprudlande naturintresset omsätts snabbt i nya bokningsbara upplevelsepaket.

Företagsnamn: Kuskahusen gårdshotell
Besöksadress
Postadress
Kuskahusen
Christinehof, Kuskahusen
273 57 BRÖSARP
Landskap Skåne
Kontaktperson Lars Löfstedt
Bokning 0414 - 921 41
Mobil 0708 - 11 97 02
Org. nr. 556862-8878
E-post info@kuskahusen.se
Hemsida www.kuskahusen.se
Kvalitetsmärkta arrangemang Reslängd Period
Vårfågelvandring på Österlen 2 dagar Genomförd
  Bokskogarnas skira grönska är nästan overklig. Från buskage och trädtoppar tävlar trastar, sångare och finkar om att höras mest. Nyss... Mer »  
Höstkonferens på Österlen 2 dagar Genomförd
  Längst i söder, på Österlen en timme från den hektiska Öresundsregionen, ligger det nyöppnade Kuskahusen gårdshotell. En plats för... Mer »  
Trandans på Österlen 2 dagar Genomförd
  Möt våren först av alla med trandans vid Pulken där Österlen och Kristianstads Vattenrike möts. Tranornas trumpetande och krumsprång... Mer »