Tipsa en vän

Selin Charter

Selin Charter - Ursholmens fyrplats Foto: Selin Charter
Selin Charter - Helena Lantz Foto: Selin Charter

Med norra Bohuslän och vår senaste nationalpark - Kosterhavet som sitt arbetsfält, erbjuder Selin Charter ett brett utbud av lättillgängliga båtturer. Arrangemang som startar i Strömstad nära den norska gränsen, och avgår till mål som vår västligaste fyrplats - Ursholmen, Kosterarkipelagens många knubbsälar bland oräkneliga kobbar och skär och höstens hummersafari då salta stänk kombineras med en välsmakande skaldjurssupé.

Helena Lantz och Stephan Selin, som i mer än tio år driver Selin Charter tillsammans, är båda uppväxta i norra Bohuslän. De känner väl till sina farvatten runt Nord- och Sydkoster, som numera ingår i Kosterhavets nationalpark, och man har med gäster besökt Ursholmens fyrplats många hundra gånger.

I nära samarbete med nationalparkens ledning koordinerar man sin turismverksamhet och deltar även regelbundet på möten och olika utbildningar. De senare ofta i Tjärnö marinbiologiska laboratoriums regi.
Det lokala ligger företaget varmt om hjärtat och på sina båtturer serverar man ofta färska nykokta räkor från Kosterhavet, tångknäckebröd från Grebbestad och lokalt öl från norra Bohuslän.

Företagets båt m/s Sara, med plats för 50 passagerare, utrustades nyligen med en modern miljöanpassad dieselmotor. Varken toalett- eller annat smutsigt vatten hamnar i Kosterhavet, utan töms som sig bör i hamnen i Strömstad.

Selin Charter är även ett företaget som aktivt försöker utveckla och breda utbudet av spännande upplevelser i Kosterhavets nationalpark. Bland annat arbetar man med att utveckla teknik och metoder för att med hjälp av undervattenskamera kunna visa upp nationalparkens unika undervattensmiljöer. Tillsammans med traktens hotell arrangeras även sedan flera år tillbaka saltstänkta hummersafaris tillsammans med skaldjurssupé och skönt boende.

Märkningskommitténs motivering (3 november 2010)
En ekoturismarrangör som tillgängliggör Kosterhavets nationalparks unika natur, kultur och spännande fauna över och under ytan för en bred publik. Miljöanpassning tillsammans med lokal utveckling i nära samarbete med traktens övriga aktörer och nationalparkens ledning är grunden för företagets utbud av olika mer eller mindre våta upplevelser.

Företagsnamn: Selin Charter
Adress Vallbostrand 5
457 97 RESÖ
Landskap Bohuslän
Kontaktperson Helena Lantz
Kontor 0525 - 223 42
Mobil 0706 - 05 81 76
E-post info@selincharter.com
Hemsida www.selincharter.se
Kvalitetsmärkta arrangemang Reslängd Period
Skärgårdstur med Kosters naturum 1 dag Genomförd
  Boka in en skön sommardag på Koster. Cykla eller vandra runt bland ängar och bergsryggar. Ta ett dopp i Kosterhavet, smaka på marina... Mer »  
Sälsafari i Kosters nationalpark 1 dag Genomförd
  Kosterhavets nationalpark hyser en av Sveriges största knubbsälkolonier och allra längst ut i sydväst ligger Ursholmens fyrplats med... Mer »  
Hummerfiske utanför Strömstad 1 dag Genomförd
  Följ med på hummersafari i Kosterhavets nationalpark i norra Bohuslän. Under kunnig ledning vittjar du hummertinor tillsammans med... Mer »