Tipsa en vän

Hotel Kaprifol

Hotel Kaprifol
Hotel Kaprifol Foto: Marcus Bertilsson
Hotel Kaprifol Foto: Hotel Kaprifol

Kom som en gäst och res som en vän! Att döma av alla glada tackbrev och chokladkartonger som nöjda gäster skickat kan man gott påstå att Hotell Kaprifol i Hunnebostrand lever upp till sitt motto.

Omgivningen är välkomnande. Hunnebostrand är ett trevligt litet kustsamhälle i underbar skärgårdsmiljö en mil norr om Smögen i vackra Sotenäs på Västkusten.

Lilla Hotel Kaprifol ligger både centralt och havsnära. Här möter värdparet Helga och Lars Fossum. De har sina rötter i Tyskland respektive Norge och talar tillsammans inte mindre än sex språk! Nu är de väl förankrade i Hunnebostrand, och driver Hotell Kaprifol sedan år 2000.

De flesta av hotellets uppskattade personal är fastboende i Sotenäs kommun, och även sommarpersonalen har anknytning till Hunnebostrand.

Både Helga och Lars med personal är mycket måna om sina gäster och har en stark kvalitetskänsla. Hotellet har en stark personlig prägel, är snyggt, rent och välstädat med en trevlig personal, god frukost och med många uppenbart nöjda gäster från både när och fjärran. Här är varje gäst en vän, och värdparet tipsar gärna om lämpliga aktiviteter och utflyktsmål.

Hotel Kaprifol samarbetar med områdets olika underleverantörer och har därmed möjlighet att välja det bästa som finns i Hunnebostrand och i närbelägna Smögen. Hummersafaris anordnas tillsammans med Kurt Eriksson i Hunnebostrand och Tommy Olofsson på Smögen. Kurt är skeppare på båten Martina, uppvuxen i Hunnebostrand och har fiskat hummer i snart 50 år. Den andra båten, LL44 Marie, drivs av Tommy Olofsson tillsammans med sonen och yrkesfiskaren Martin. Helga Fossum är även guide på Hummerakademin där hon har ledsagat både svenska och utländska journalister.

Märkningskommitténs motivering (26 oktober 2009)
På Hotel Kaprifol i Hunnebostrand arbetar man efter devisen - kom som en gäst, res som en vän. Ett varmt och personligt värdskap som dessutom erbjuds på sex olika språk. Kvalitet är också ledordet när Helga och Lars knyter samman traktens främsta fiskare, egna guidningar, hummerkok, en supé och boende till läckra hummersafaris.

Företagsnamn: Hotel Kaprifol
Besöksadress
Postadress
Hunnebovägen 60
Box 23
456 26 HUNNEBOSTRAND
Landskap Bohuslän
Kontaktperson Helga Kummer-Fossum
Kontor 0523 - 552 15
Fax 0523 - 552 64
Org. nr. 460702-xxxx
E-post info@kaprifol.com
Hemsida kaprifol.com
Kvalitetsmärkta arrangemang Reslängd Period
Kräftsafari i Hunnebostrand 2 dagar 2017-01-15 - 2017-09-20
  Till skillnad från höstens hummerfiske får havskräftan fångas under hela året. Det ger dig valfrihet att kombinera fisketuren på havskräftor... Mer »  
Hummersafari i Hunnebostrand 2 dagar 2017-09-27 - 2017-11-30
  Tillsammans med traktens fiskare ordnar Hotel Kaprifol i Hunnebostrand en av Bohusläns mest kompletta hummersafaris. Tinor som vittjas... Mer »