Tipsa en vän
Hundspann i norrskensskogar

Kalla kinder - varm själ

Aurora Borealis Foto: Aurora Borealis Adventure

Hundarna ylar och är ivriga att komma iväg. Så släpps slädarnas bromsar och spannen glider tyst över de snöklädda viddernas majestät.

Turen startar mitt på dagen från Aurora Borealis Adventure Camp, där polarhundarna har sitt hem. Detta basläger ligger i den lilla byn Ekorrsele, vid Vindelälvens orörda vatten i södra Lappland. Här finns en ombonad stuga där övernattning sker.

Innan turen bekantar du dig med hundarna och får förstås en genomgång av hur körtekniken går till. Utrustade med varma kläder och ett spann av ivriga hundar, går färden ut i den storslagna naturen. Du kör ditt eget hundspann med fyra eller sex hundar. Förutom hundarnas flåsande och medarnas knarrande är det mest tystnaden som hörs

Fartvindens kyla biter lite i kinderna. Efter ett par timmars körning är det dags att stanna för lunch, en härlig gryta med en stor andel ekologiska råvaror som tillagas över öppen eld. Så går färden vidare över myrar och frusna sjöar, tillbaka till stugan där det vankas hemlagad middag, bestående av idel Västerbottniska läckerheter. Renskav eller varmrökt lax med mandelpotatis smakar gudomligt efter en fartfylld dag till fjälls.

Nästa dag görs fler härliga turer i omgivningarna. Emellanåt möter stora renhjordar och ibland syns kanske en älg eller en räv. Tjäder och orre är inte ovanliga och under vårvintern skådas ofta en och annan kungsörn.

Information och pris
Arrangemang Hundspann i norrskensskogar
Arrangörens benämning Window to the Wild.
Arrangör Aurora Borealis Adventure
Säsong 2016-12-15 - 2017-04-15
Not säsong Fasta avgångar vintern 2016-2017:
20-21 & 22-23 januari.
3-4, 5-6, 10-11 & 12-13 februari.
10-11 mars.
För grupper med minst tre deltagare kan turen även bokas för andra datum.
Kontakta arrangören!
Reslängd 2 dagar
Deltagare 2 - 6 personer
Normalpris / vuxen SEK 4 595
Ingår i priset Eget hundspann med fyra eller sex slädhundar och släde, erfaren hundförare och instruktör, en natt i ombonad stuga, helpension, lån av skoteroverall, varma kängor, handskar och mössa.
Boende I bekväm säng i ombonad stuga med dusch på Aurora Borealis Adventure Camp vid Vindelälven. Möjlighet att boka bastu och badtunnor placerade vid Vindelälvens strand.
Förkunskaper Inga. God kondition.
Komma hit Vildmarkscampen ligger drygt tre mil sydost om Lycksele. Närmaste tågstation är Vindeln och flygplats Lycksele. Hämtning mot avgift kan ordnas.
 

Kontakta Aurora Borealis Adventure
Hemsida www.auroraborealis.nu
E-post info@auroraborealis.nu
Andra Naturens Bästa arrangemang inom

Andra Naturens Bästa arrangemang i