Tipsa en vän
Vargsafari i Bergslagen

Vandra med vargar

Siluett av varg Foto: Staffan Widstrand
Varg på språng Foto: Staffan Widstrand

Spänningen stiger när du tillsammans med en kunnig guide vandrar in i ett av de västmanländska reviren. Här finns goda möjligheter att spåra, höra och kanske se varg. I en ombonad och ändamålsenligt byggd liten stuga med fönster åt alla håll spanar du över myrlandskapet utanför, och njuter av god mat och trevligt sällskap under tiden.

Säg varg, och alla har en åsikt. Vargen är norra halvklotets mest karismatiska, mest fruktade och mest omdebatterade djurart. Samtidigt är vargen ett av de djur som vi människor vet allra minst om. Här finns nu chansen att under angenäma former få veta mer.

Äventyret börjar med en rejält tilltagen lunch.
Färden fortsätter till vargreviret och varg-gömslet som är strategiskt placerat mitt i reviret. Färska spår gör det extra spännande, vargarna finns i närheten och håller besökarna under uppsikt – var så säker. Att övernatta med vetskap om att flocken finns i närheten är svårslaget. Här finns fönster med fotomöjligheter åt alla håll, och en fotogenkamin som sprider behaglig värme.

Guiden vet mycket att berätta om vargen och deras revir i Västmanland. Efter en kortare kvällsvandring i omgivningarna där älg, rådjur och räv trivs lika bra som slaguggla, pärluggla och sparvuggla, blir det god middag och spaning över myrlandskapet utanför gömslet. Sovsäck, liggunderlag och ficklampa finns i gömslet. Efter frukost väntar en längre vandring i reviret.

Information och pris
Arrangemang Vargsafari i Bergslagen
Arrangör Nordic Safari
Säsong 2017-01-15 - 2017-12-15
Not säsong Arrangemanget varar i cirka ett dygn.
Inga fasta avgångar.
Kontakta arrangören!
Reslängd 2 dagar
Deltagare 2 - 4 personer
Normalpris / vuxen SEK 2 850
Ingår i priset Lokala transporter, lunch, middag, frukost, guidad vandring i vargreviret. Sovsäck, liggunderlag och ficklampa finns i gömslet.
Boende I sovsäck i ett varggömsle (stuga) med sängar och en liten gasolspis.
Förkunskaper Inga. God allmän kondition.
Komma hit Närmaste tågstation: Västerås. Hämtning ordnas.
 

Kontakta Nordic Safari
Hemsida www.nordicsafari.net
E-post info@nordicsafari.net
Andra Naturens Bästa arrangemang inom

Andra Naturens Bästa arrangemang i