Tipsa en vän
Vargsafari med vargforskare

Vandra mitt i vargreviret

Skogens Konung / Ylande varg Foto: Skogens Konung
Vargvalp Foto: Staffan Widstrand

Det blir en spännande natt mitt i vargreviret där middagen avnjuts vid en öppen eld och du sover gott i ett mysigt tält. Tidigare på dagen visade guiden färska spår på marken, som vittnade om vargflockens framfart genom skogen. Nu ylar plötsligt en ensam varghanne långt borta i den månbelysta natten, håren i nacken reser sig och…

När skymningen faller vaknar skogen till liv. Kvällens exkursion är noggrant planerad. Guiderna känner väl till vargreviret någonstans i Bergslagen och har de senaste veckorna gjort nästan dagliga besök. Med god lokalkännedom och känsla förmedlas upplevelser och erfarenheter från deras många tidigare besök i olika vargrevir. Det finns stor chans att få höra vargarna yla på dessa turer.

Arrangemanget inkluderar även en föreläsning av forskare från Grimsö viltforskningsstation, som är center för svensk rovdjursforskning. Där blir det bilder och fängslande skildringar om stationens fältarbete och vargens hårda liv från lekfull valp till blodtörstig jägare med vittring på älgkött. Här kan du fråga och få svar om vargjakt, inavel, varför vargar ylar och mycket annat från några av Sveriges främsta experter på området.

Därefter blir det besök i ett närliggande revir för att leta spår och tecken från vargarnas liv och leverne under den senaste tiden. Innan det skymmer iordningställs gemensamt nattens tältläger och det blir middag vid lägerelden.

När skymningen faller ger sig gruppen under guidens ledning längre in i reviret för att spana och lyssna efter vargar. Målet är olika utvalda strategiska platser där chansen att få se eller höra varg är extra god. Beroende på nattens resultat blir det antingen sovmorgon eller ytterligare ett tidigt spaningsförsök på morgonen.

Sedan är det dags att packa tältlägret och bege sig tillbaka till civilisationen. På Pensionat Udden avslutar vi med en välförtjänt brunch efter ett antal spännande vildmarkstimmar i vargreviret.

Information och pris
Arrangemang Vargsafari med vargforskare
Arrangör WildSweden
Säsong 2016-07-01 - 2016-09-30
Not säsong Fasta avgångar 2016:
7, 21 & 28 juli.
11 & 18 augusti.
8 & 22 september.
Även andra datum, vid grupp om minst tio personer.
Reslängd 2 dagar
Deltagare 4 - 15 personer
Normalpris / vuxen SEK 2 450
Ingår i priset Safariguide, transport i minibuss, logi, föreläsning av forskare från Grimsö viltforskningscenter, vildmarksmiddag första dagen och brunch dag två.
Boende Tält i vargreviret. Sovsäck, kudde och liggunderlag ingår.
Förkunskaper Inga. Minimiålder 15 år.
Komma hit Närmaste tågstation är Skinnskatteberg. Hämtning kan ordnas.
 

Kontakta WildSweden
Hemsida www.wildsweden.com
E-post marcus@wildsweden.com
Andra Naturens Bästa arrangemang inom

Andra Naturens Bästa arrangemang i