Tipsa en vän
Konferens på Kerstins Udde

Balsam för utmattade själar

Kerstins Udde Spa och Turism Foto: Kerstins Udde Spa & Turism
Konferensrum / Kerstins Udde Spa & Turism Foto: Kerstins Udde Spa & Turism

Stressade och utmattade? Då kan ni hämta kraft och komma på fötter i natursköna Trehörningsjö norr om Örnsköldsvik. Tiden nyttjas optimalt för den som väljer nattåg från södra Sverige.

Efter en kväll och en god natts sömn på nattåget har ni hunnit hämta andan redan innan konferensens början på natursköna Kerstins Udde.
Här möter en milsvid sjöutsikt, ett härligt spa och en modern, miljöanpassad konferensanläggning som ger effektiva möten, vilka dessutom kan varvas med upplevelser som både smakar och luktar tider som flytt.
Välj till exempel några timmars gammeldags timmerkörning med häst som avbrott mellan passen. Färden går med häst och släde till skogs. Där skogen är som djupast får ni köra fram timmer med häst på gammeldags vis, och bygga på en skogskoja av timmer. Brasan sprakar och kaffetåren smakar som den ska precis som de traditionella kolbullarna, riktiga skogshuggarpannkakor stekt i flott i gjutjärnspanna över öppen eld.
Ni kan också låta traktens historia bli levande i promenadtakt. Stigen ringlar genom lövskog med björk och asp, och ofta syns vattnet i Husån glittra mellan träden. Tillsammans med en kunnig guide får ni lära er om älggräs, daggkåpa och andra örter som växer längs stigen, och vad de har för betydelse för vår hälsa. Väl framme vid den gamla kvarnen från 1840-talet hjälps alla åt att tända en eld och värma vatten till kaffe och gröt. Sedan är det dags att se hur själva malandet går till. Medan den nylagade kornmjölsgröten avsmakas med lingon och tunnbröd till, kan ni passa på att fråga hur det egentligen kommer sig att tunnbröd är så vanligt förekommande i dessa trakter. Guiden vet att berätta.
Tillbaka på Kerstins Udde äter ni bekvämt och gott i restaurangen av traktens råvaror. Bastuflotten, ångbastun, vildmarksbadet och den mysiga puben Trapper Inn hör också till det som gör att kropp och själ njuter.

Information och pris
Arrangemang Konferens på Kerstins Udde
Arrangör Kerstins Udde Spa & Turism
Säsong 2014-12-01 - 2015-06-01
Not säsong Kombinera med lämplig Naturens Bästa aktiviteter utifrån årstid. Under sommarhalvåret rekommenderas en kvarnvandring.
Reslängd 2 dagar
Deltagare 6 - 15 personer
Normalpris / vuxen SEK 2 230
Alternativ Pris per person exklusive moms är 1 890 kr.
Konferensarrangemang med inslag av stresshantering, arbetslagsutveckling, kognitiv- och mentalträning utifrån företagets behov. Begär offert från arrangören!
Ingår i priset Konferenslokal, en frukost, två luncher, en trerättersmiddag, tre fika, en aktivitet på cirka tre timmar med guide samt bastu och varmbad.
Boende I delad tvåbäddsstuga med dusch och bäddade sängar.
Förkunskaper Inga.
Komma hit Närmaste tågstation är Örnsköldsvik sedan vidare med buss. Plattform finns i Trehörningsjö dit grupper kan chartra ett tåg. Se vidare Mer om och res till Ångermanland.
 

Kontakta Kerstins Udde Spa & Turism
Hemsida www.kerstinsudde.se
E-post kerstinsudde@trehorningsjo.se
Andra Naturens Bästa arrangemang inom

Andra Naturens Bästa arrangemang i